Design a site like this with WordPress.com
Per començar

Qui som

La Plataforma per la conservació de les tres xemeneies de Sant Adrià és una entitat ciutadana creada el 17 de gener de 2007 arran de l’anunci de desmantellament i enderroc de la central tèrmica d’Endesa un cop arribat el final de la seva vida útil. Hem aprofitat la feina iniciada per l’associació Dones de Futur de Sant Adrià, que ja el 2001 va reivindicar la seva declaració com a signe d’identitat adrianenca i, en el moment de la creació, vàrem rebre l’adhesió de 60 entitats, de personalitats de tota mena i de 4.500 signatures de suport.

Els nostres objectius són la conservació de l’antiga central tèrmica com a patrimoni industrial de Catalunya i signe d’identitat adrianenca i la seva reutilització amb usos eminentment culturals així com la preservació del front litoral que l’envolta.

Des de la nostra creació hem dut a terme, entre altres, tasques de recerca d’informació històrica i tècnica, difusió, conscienciació, i col·laboració amb estudiants i investigadors d’arreu. També hem organitzat visites guiades a les instal·lacions i participat activament en tots els àmbits relacionats amb el patrimoni industrial i la transformació urbanística del front litoral.

Com a fites importants podem dir que hem aconseguit que la ciutadania votés majoritàriament per la conservació a la consulta ciutadana de 2008 que va organitzar l’Ajuntament de Sant Adrià, que el 2016 el mateix ajuntament hagi declarat la tèrmica Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i que el 2018 s’hagi creat al Consorci del Besòs una “Oficina receptora i avaluadora de projectes de nous usos“.

El 2017 també vàrem rebre el reconeixement del l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya amb el Premi Bonaplata Especial Patrimoni en la categoria de Reivindicació del Patrimoni Industrial.

L’entitat està inscrita amb el número 33883 al Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya i amb l’identificador 3090 al Registre de grups d’interès Categoria III: Organitzacions no governamentals, subcategoria Plataformes i xarxes, coalicions ad hoc, estructures temporals i altres formes d’activitat col·lectiva sense ànim de lucre.

A %d bloguers els agrada això: